Njihuni me frutat me të shtrenjta në botë, shifrat do ju habisin

endin e 10-të e zënë dardhat në formën e statujës së budës, të cilat kultivohen në Kinë. Pak e çuditshme, por ja që ekzistojnë vërtet dhe zënë vendin e tyre në këtë top listë. (9$ secila)

Mollët e kuqë dhe jeshile “Sekai ichi “ që do të thotë “Numri njëe në botë” zënë vendin e 9 (21 $ secila)

Qitro (Dekopon citrus) (80 $)

Një lloj luleshtrydhe ( Sembikiys queen) që kultivohet në Tokio. Një pako prej 12 copësh kushton 85 00$

Vendin e 6 e ze shalqiri katror. (800$ një shalqi) Ky frut rritet në një hapësirë katrore, gjë që ndikon në formën e tij.

Ananasi i rritur në kopshtet Heligan (1.600$)

Njëe lloj i veçantë mango (taiyo no tamago) ku një kokërr kushton 3000 $. Sheqeri që ky frut përmban është i lartë prandaj rekomandohet të konsumohet në sasi të limituar.

Rrushi (Ruby Roman) i rritur në Japoni, ku një kokërr prej tij është sa madhësia e një topi ping pongu. (4000 $ një kile)

Shalqiri (densuke) që kushton  6 000$ vetëm një frut i tillë. Në pamje ngjan me një top boëling.

Pjepri yubari (23 000$ vetëm një frut)

Shikoni videon bashkangjitur për t’u njohur me pamjen e këtyre frutave. /shendeti.com.al/