NJË TOKË – NJË POPULL – NJË ËNDËRR mbi qasjen historike …

 
Kronologjia historike për shqiptarët është jashtëzakonishtë e pasuruar me ngjarje të cilat pasqyrojnë ngjarjet te cilat ndodhën dhe rrjedhojat e tyre .
Territoret shqiptare pavarësishtë se nuk janë jo unike për shkak të proceseve politike europiane nga të cilat Historia na i paraqet se si ndodhi copëtimi i trojeve shqiptare dhe si te themi ndodhi shpërndarja apo uzurpimi i tyre nga shtetet fqinje .
Mirëpo , historikshtë si popull dhe si komb kemi pasur pasur unifikimin , përpjekjet , qëndresën për mbrojtjen e popullit , kombit dhe trevave shqiptare ne mënyrë dhe mbi parimin se jemi popull autokton , gjë te cilen Historia na e vërteton , argumenton dhe determinon .
Jemi dëshmitare të mbajtjes së mbledhjës së dytë te dy qeverive asaj të Shqipëris dhe Kosovës mbi parimin e ” Bashkimit Kombëtar ” , ngjarje kjo e cila do te na shërbejë neve si bashkëkombas shqiptarë , gjithë popullit dhe pa dyshim Historisë së popullit shqiptarë ; dhe me marrëveshjet e arritura do të jetë ngjarje e rëndësishme historike e cila jetë udhërrëfyes edhe për gjithë brezat e ardhshme .
Motoja dhe emblema e kësaj ngjarje me inponencë të madhe NJË TOKË – NJË POPULL – NJË ËNDËRR , paqaqet gjithë Historinë e lavdishme dhe heroike të shqiptarëve por në të njejtin kohezion na jep të nënkuptohet se duhet bërë shumë punë , përkushtim , përpjekje për të arritur deri te ri bashkim kombëtar i të gjitha trojeve shqiptare autoktone .
Autori i opinionit është student i Historisë në UP .

Displaying DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD.jpg

- Advertisement -

MË TË FUNDIT