Një asteroid, në kurs përplasje me Tokën (Video)

Astronomët pretendojnë se një asteroid, i madh sa Statuja e Lirisë, është në kurs përplasjeje me Tokën.

Dr. Judit Gyorgyey-Ries, astronome në observatorin e Universitetit të Teksasit, beson se impakti i asteroidit do jetë gjigand, kur të përplaset me Tokën në tetor të vitit 2017.

Shkencëtarët mendojnë se asteroidi 2012 TC4 është rreth 40 metra dhe mund të shkaktojë më shumë kaos edhe si ai që shpërtheu në Rusi në shkurt të vitit 2013, duke shkaktuar më shumë se 1200 të plagosur.

Në vitin 2012, ky asteroid i afrua shumë Tokës.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT