Nga etja te infeksionet, shenjat që po ju paralajmërojnë se keni diabet

Simptomat e diabetit, një gjendje shqetësuese, por e zakonshme mjekësore mund të ndodhin me kalimin e kohës ose mund të shfaqen shpejt.

Llojet e ndryshme të diabetit mund të kenë shenja të ngjashme ose të ndryshme.

Simptomat paralajmëruese janë: etje ekstreme, gojë e thatë, urinim i shpeshtë, lodhje, shikim i turbullt, infeksione, sjellje nervoze

Shenja të tjera paralajmëruese të diabetit të tipit 1: humbje e papritur e peshës.

Simptoma të ngjashme me gripin, duke përfshirë të vjella, frymë që mban erë, probleme me frymëmarrjen dhe humbje e vetëdijes.

Shenja të tjera paralajmëruese të diabetit të tipit 2:infeksione të vazhdueshme ose plagë që shërohen ngadalë, probleme me zemrën, ndërlikime që shoqërohen me rritje të nivelit të sheqerit në gjak.

Dieta, aktiviteti fizik dhe monitorimi i kujdesshëm janë të rëndësishëm nëse keni diabet, pa marrë parasysh llojin e tij.

Për të tjera trajtime, si marrja e insulinës, do të duhet të konsultoheni me mjekun specialist.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT