Të dielën, në orën 16, mbahet ceremonia e varrimit të gazetares Ardita Sylejmani-Bllaca.

Ajo vdiq të enjten pasi kishte komplikime shëndetësore gjatë lindjes. Nesër në ora 11:00 do të mbahet edhe mbledhje komemorative në RTK.

Ardita Sylejmani-Bllaca ka punuar prej dhjetë vitesh në Televizionin Publik. Ajo kishte përfunduar studimet themelore në Departamentin e Gazetarisë në Universitetin e Prishtinës ku ishte ku i vazhduar edhe studimet në nivelin master.

Ka raportuar në fushën e drejtësisë dhe sigurisë ndërsa ka realizuar qindra intervista me personalitete vendore e ndërkombëtare.

Pas vetes ka lënë tre fëmijë përfshirë edhe fëmijën e porsalindur.

Ajo vdiq pasi kishte komplikime shëndetësore gjatë procesit të lindjes.