Në shitje laku i varjes së Saddam Hussein-it, ofrohen 7 milionë dollarë

Laku me të cilin u var ish-presidenti i Irakut, Saddam Hussein në vitin 2006 ka dalë në shitje. Deri më tani çmimi i tij ka shkuar në 7 milionë dollarë. Interes për blerjen e lakut kanë shfaqur disa biznesmenë të pasur nga Kuvajti, Irani dhe Izraeli. Copa e litarit është ruajtur nga Mowaffak al Rubaie , këshilltar i sigurisë kombëtare të Irakut në mes të viteve 2004 – 2009. Lajmi për shitjen e tij nuk është konfirmuar nga qeveria, por disa vende të Lindjes së Mesme kanë shfaqur interes të madh dhe janë vënë në gjueti të lakut. Më 30 dhjetor 2006, Sadami u ekzekutua pas vendimit të Gjykatës Speciale të Irakut, e cila e akuzoi për krime kundër njerëzimit Ekzekutimi i tij ka shkaktuar polemika rreth botës. Video e varjes së në litar, Saddam Hussein –it u transmetua nga mediat në mbarë botën.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT