Në Deçan duhet të ngritet Shtatorja e Ismajl Haradinajt

OPINION NGA ERALD SELCA  /  Deçani kjo vatër atdhetarie dhe rezistence e Kombit Shqiptar brez pas brezi i ka dhenë Kombit burra të shquar të ceshtjës Kombetare artit dhe sportit . Po më duket që si komb kemi akoma shumë për të mësuar ,ne duhet të mesohemi ti cmojmë vlerat dhe burrat e shquar si kolosi ,ideatori ideologu Kombetar i permasave te Adem Demacit Revolucionari i shquar sypatremburi qe as kazamatet jugosllave nuk e thyhen as atë me familje i madhi Ismajl Haradinaj .
Konsideroj që Historia dhe Brezat e ri do na qortojnë rëndë ,nese nuk nderojmë vlerat ,a ka turp më te madh per Presidencen e Kosoves dhe Bashkine e Decanit që atdhetari i madh Ismajl Haradinaj tash e sa vite akoma te mos dekorohet post-mortum kur dihet kontributi gjigandë i tij dhene ilegales ,ceshtjes kombetare dhe masovizimit të Ushtrisë Clirimtare të Kosovës ku dihet kontributi i familjes Haradinaj tashmë boterishtë .

Decani ka nderuar edhe agjenta serbise si Lulzim Basha fatekeqesisht dhe Sali Berishen edhe ky eshte turp i madh per kete vend shqiptarizme .

Ismajl Haradinaj duhet ta kete Shtatoren e tij para Kuvendit Komunal te Decanit ,shtatorja e tij do e zbukuronte qytetin me permendoret e Luanit karshi ,Saliut dhe Mentor Tolajt e deshmoreve të tjerë .

Fale burrave si baca Smajl na sot frymojme te lire dhe jetojme pa cizmen serbe ,Lavdi jetes dhe vepres se Kolosit Ismajl Haradinaj .

Shpresoj keto kerkesa te mia te mos hasin ne vesh te shurdher por te perfillen nga autoritetet lokale dhe qendrore .

Ismajl Haradinaj mbetet nje nga Figurat me te ndritshme Kombetare te te gjitha koherave ne popullin shqiptar njeriu qe sfidoi nje Jugosllavi dhe shqipefolesat ,njeriu qe nuk diti kurre te dorezohej ne luften e tij per clirim dhe Bashkim Kombetar .

- Advertisement -

MË TË FUNDIT