Ndodh edhe kjo: Policia e kap shqiptarin, ia gjejnë dy breshka në valixhe

Policia njoftoi sot për arrestimin e një shqiptari në portin e Barit pasi iu gjetën dy breshka të rralla në valixhe.

Atij u zbulua gjatë një kontrolli të kryer nga Guardia di Finanza të Bari Group II së bashku me zyrtarët e Agjencisë së Doganave dhe Monopolit (ADM) teksa kishte fshehur në valixhe dy ekzemplarë të rralë breshkash, të cilat janë në zhdukje.
Një kontroll i kujdesshëm i kryer nga zyrtarët e portit, dyshues për sjelljen e pasagjerit, duke përdorur pajisje me rreze X gjetën në bagazhet personale të shtetasit shqiptar që banon në Itali, dy breshkat e gjalla të fshehura midis sendeve personale.

Mostrat janë klasifikuar nga policia financiare kompetente se i përkasin specieve “Testudo Hermanni”, të mbrojtura nga Konventa e Uashingtonit 1973 mbi Tregtinë Ndërkombëtare të Llojeve të Faunës dhe Florës në Rrezik (C.I.T.E.S.).

Breshkat e tokës nuk kishin çertifikimet e nevojshme dhe mikroçipin e kërkuar identifikues.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT