Mos e injoroni këshillën e hakerit nga Drenica për telefonin tuaj

“iCloud ne telefonin tuaj shumë pak i sigurt”, këtë e ka thënë Ardian Neziri, një pirat internet.

Hakeri nga Drenica ka treguar për DrenicaPress se ka pasur mundësi qasje në shumë iCloud të personave të ndryshëm. Ai na bënë me dije që shumë lehtë mund të jeni viktima të hakerave keqdashës të gjithë ata të cilët kanë iCloud në adresa të mobli-shopav-e duhet që të krijojnë idcloud personale, sepse ato janë të pa sigurta dhe të dhënat e juaja nga telefoni juaj munden të kalojnë në një telefon të dikujt tjetër pa dijenin tuaj.

Neziri më poshtë paraqet edhe një problem me të cilën po përballet edhe kompania me renome botëore.

Hakerat po kërcënojnë që të largojnë një numër të panjohur iPhone, iPads dhe Mac, nëse Apple nuk paguan një shpërblim.

Hakerët po kërkojnë që Apple të paguajë një shpërblim në bitcoin, ose ata pretendojnë se do të fshijnë nga distanca miliona iPhonë, iPads dhe Mac të konsumatorëve. Një analizë e re e një numri më të madh të llogarive të vjedhura në mënyrë të supozuar konfirmon se një numër në rritje i konsumatorëve të Apple janë në rrezik që pajisjet e tyre të sulmohen nga grupi haker. Ne gjithashtu besojmë se e dimë se nga vijnë të dhënat, duke forcuar teorinë se hakerat morën miliona fjalëkalime nga faqet e internetit dhe shërbimet e tjera të hackuara më parë.

Një përfaqësues i grupit të hakerëve tha se ka në rajonin e 250 milionë “llogarive të konfirmuara” iCloud nga rreth 750 milionë llogaritë e përgjithshme që ende nuk janë kontrolluar.

Një pikë që nuk është kontestuar është se hakerat mund të kenë ende llogari të mjaftueshme për të copëtuar me sukses mijëra, nëse jo miliona, llogaritë dhe pajisjet e Apple.

Ndërkohë, përdoruesit e interesuar duhet të ndryshojnë fjalëkalimet e Apple iCloud. Kemi një udhëzues të thjeshtë se si ta bëjmë këtë dhe ne kemi më shumë këshilla sigurie këtu.

Ata që përdorin autentifikimin me dy faktorë ose sistemin e besueshëm të pajisjeve të Apple duhet të mbrohen. Për shkak të kësaj, duket se ka më shumë gjasa që Apple të rritet dhe të ndërmarrë veprime parandaluese.

Foto Ardian Neziri

- Advertisement -

MË TË FUNDIT