Liqeni i Badovcit është një liqe i cili ndodhet 2 km larg vendbanimeve si janë Hajvalia dhe Graçanica dhe 5 km larg Prishtinës.

Ky Liqe është rezervuar artificial i cili furnizohet nga Lumi i Graçanicës. Është një prej akumulimeve kryesore në Kosovë për përdorimin e ujit të pijshëm dhe i cili furnizon Prishtinën dhe rrethinën e saj me ujë.

Mjeshtri i fotografisë nga Skenderaj, Hilmi Veliu – Hilli ka shpërndar në llogarinë e tij në Facebook një video që paraqet bukuritë e këtij liqeni.

Drenicapress sjell për lexuesit e saj këtë video të bukur për Liqenin e Badovcit.

Pamje nga Liqeni i Badovcit"Cjbeards – Fire and Thunder" is under a Creative Commons license (CC BY 3.0).Music promoted by BreakingCopyright: https://youtu.be/KkSfEQcZHy8

Posted by Hilli Veliu on Saturday, January 25, 2020