Mjekja italiane rezulton pozitive me COVID 6 ditë pas vaksinimit

Dr. Antonella Franco nga Umberto i spitalit të Sirakuzës që ishte vaksinuar gjashtë ditë më parë në Palermo ka testuar pozitive për Covid 19. Sipas asaj që u konfirmua nga autoriteti shëndetësor krahinor, ajo ishte një nga të parat që iu nënshtrua vaksinës dhe dje u shtrua në spital.

” Unë rezultova pozitive me Covid , por do të kisha bërë përsëri vaksinën dhe dua tju them që kjo është mundësia e vetme e madhe për të fituar këtë betejë. Nëse nuk do ta kisha bërë atë, virusi i pashqetësuar do të më kishte bërë dëme të pakthyeshëm”.- u shpreh ajo.

Presidenti i Këshillit Superior të Shëndetit, Franco Locatelli, shpjegon se mbrojtja imune nga infeksioni i virusit SarsCoV-2 “është i plotë vetëm pas administrimit të dozës së dytë të vaksinës anti Covid-19.

Në artikujt shkencorë – vëren ai – është raportuar qartë se edhe në studimet klinike njerëzit janë infektuar pas dozës së parë pikërisht sepse përgjigja imune nuk është akoma plotësisht mbrojtëse. Dhe bëhet kështu vetëm pas dozës së dytë. Kjo është një nga arsyet për të mos braktisur sjelljen e përgjegjshme pasi të jeni vaksinuar “

- Advertisement -

MË TË FUNDIT