Mitrovicë, ka nisur mbarë mësimi në gjysmëvjetorin e dytë në të gjitha shkollat

 

Në të gjitha shkollat fillore dhe të mesme të qytetit të Mitrovicës, falë përgatitjeve të kryera me kohë nga Drejtoria e Arsimit dhe drejtorët e shkollave, ka nisur mbarë mësimi i gjysmëvjetorit të dytë, të vitit shkollor 2014/2015, ka thënë Drejtoresha e Arsimit Ajmane Barani.
Ajo tha se edhe përkundër vështirësive që janë krijuar nga moti me reshje dhe borë, mësimi ka nisur pa probleme edhe në shkollat e Shalës së Bajgorës, ndonëse fërfëlliza dhe reshjet në ditët më parë kishin mbyllur disa rrugë nëpër lagje të fshatrave, duke krijuar probleme në lëvizjen e nxënësve dhe stafit të arsimtarëve deri tek shkollat.
“Mësimi ka nisur mbarë në të gjitha shkollat fillore dhe të mesme të qytetit. Përderisa në qytet gjendja ka qenë më e lehtë që të kryhen përgatitjet dhe të bëhet organizimi i duhur, në zonat rurale, posaçërisht në lokalitetet e Shalës së Bajgorës, është deshtë një angazhim shumë më i madh, por që fatmirësisht ka dhënë rezultate, pasi që edhe atje ka nisur me kohë dhe mësimi po zhvillohet pa probleme” ka thënë Drejtoresha e Drejtorisë së Arsimit Ajmane Barani.
Drejtoresha Barani, e shoqëruar nga zyrtarët e Drejtorisë, ka inspektuar disa shkolla brenda qytetit dhe disa sosh në Shalë të Bajgorës, ku me drejtuesit dhe  personelin ka biseduar rreth situatës aktuale dhe vazhdimit të procesit mësimor në këto shkolla.
- Advertisement -

MË TË FUNDIT