Miratohet Buxheti për vitin 2022, kap vlerën prej mbi 2.7 miliardë €

ILLUSTRATION - 03.02.2016, Bayern, München: Die Mitarbeiterin einer Bank zählt 500-Euro-Scheine ab. Nur noch bis einschließlich 26. April ist die lilafarbene Banknote bei der Deutschen Bundesbank und der Österreichischen Nationalbank zu haben. Foto: Matthias Balk/dpa +++ dpa-Bildfunk +++

Ministri i Financave dhe Transfereve Hekuran Murati ka prezantuar projektbuxhetin për vitin 2022.

Në mbledhjen e Qeverisë Murati ka deklaruar se procesi për këtë ka filluar që nga maji i këtij viti, raporton FrontOnline.

Ai ka thënë se ky buxhet ka për bazë konsolidimin e ringjalljes ekonomike pas Covid-19, riorientimin e ekonomisë drejt prodhimit dhe eksportit dhe përkrahjen e prodhuesve.

“Buxheti në total do të jetë 2 miliardë e 748 milionë euro, pra një rritje prej 8,7%”, ka thënë Murati./FrontOnline