Militantët e ISIS-it zihen rob, ekzekutohen me metodat e tyre

Jo më kot thuhet që në jetë do të të kthehen të gjitha. Dhjetëra militantë të ISIS janë zënë rob nga rebelët e moderuar të Sirisë dhe janë ekzekutuar sipas metodave që vetë ata kanë përdorur.
Në mediat lindore ka filluar të qarkullojë një foto nga momenti i ekzekutimit, ku ekzekutorët janë veshur me portokalli, ndërsa ekstremistët e ISIS-t janë veshur me të zeza, të quajtura ndryshe veshjet e terrorit.

Pengjet, robërit dhe ata që nuk pranojnë ISIS-in vishen me portokalli në “ditën e gjykimit” dhe ekzekutohen me një nga format më mizore që ata përdorin.

Dy muajt e fundit ISIS-i ka humbur qytetin e dytë më të madh në Siri, Tikritin, dhe shumë territore të tjera. Megjithatë, dominimi i tyre vijon ende në një territor të madh të Irakut dhe Sirisë.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT