Mësimdhënësit në Kosovë nga sot hyjnë në grevë

Sindikata e Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK) përmes një njoftimi për medie u ka bërë thirrje mësimdhënësve në Kosovë që nga sot të hyjnë në grevë.

Greva e përgjithshme në Arsimin parauniversitar dhe në Universitet fillon sot në orën 8:00 e deri në 12:00 për arsimin parauniversitar, ndërsa në universitetet nga ora 8:00 deri në orën 16:00”, thuhet në një komunikatë për medie të lëshuar nga SBASHK.

Sipas këtij njoftimi, gjatë kohës së grevës, të gjithë të punësuarit duhet të jenë në vendet e tyre të punës, derisa greva të zgjasë për aq kohë sa Qeveria nuk i përmbush kërkesat e mësimdhënësve.

“Të përmirëson gabimet e lëshuara në listat e pagave për muajin prill: nuk është marrë parasysh baza e pagës aktuale, nuk janë përfshirë të gjithë të punësuarit në arsim në pagesën e përvojës së punës, si dhe nuk është llogaritur përvoja e punës nga viti 2008 e deri në vitin 2015. Këtu nuk duhen harruar edhe obligimet tjera të Qeverisë që dalin nga Kontrata Kolektive, e nënshkruar mes SBASHK-ut dhe MASHT-it”, thuhet mes tjerash në komunikatën e SBASHK-ut.

Përfaqësuesit e SBASHK-ut, po ashtu, kërkojnë nga institucionet shtetërore qendrore e lokale që të mos bëjnë presion në anëtarësinë rreth grevës , por të përmbushin obligimet e tyre karshi Kontratës Kolektive në mënyrë që greva të jetë sa më e shkurtër.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT