Mergim Lushtaku inicoi ndërtimin e shkollës së Polacit, por drejtori nuk ia hap shkollën për vizitë (FOTO)

Deputeti i Partisë Demokratike të Kosovës, Mergim Lushtaku ka reaguar pasi nuk iu hap shkolla në fshatin Polac që gjatë ditës së sotme u përurua. Vet Mergim Lushtaku thotë se ai ishte iniciatori për ndërtimin e shkollës fillore në fshatin Polac, por në përurimin e saj nuk iu mundësua që të hyjë brenda kësaj shkolle, pasi drejtori i shkollës dhe komuna e Skenderajt nuk pranuan që deputeti Lushtaku të hyjë në ambientët e shkollës, përcjellë Drenica Press.

Ky është ragimi i plotë i Mergim Lushtakut lidhur me këtë ngjarje:

Një promovim ndryshe i një projekti të shumë pritur në Polac të Skenderajt!
Sot, kisha kënaqësinë të vizitoj një projekt të iniciuar nga unë si deputet. Është projekti i shkollës së Polacit “Drenica” i cili është shumë i nevojshëm dhe i mirëpritur. Por, që nga gurthemeli e deri në promovimin e shkollës ky projekt është mbajtur në heshtje dhe tani nuk kemi as ndonjë ftesë nga Komuna e Skenderajt për inaugurimin e saj. Më shqetësuese është mos hapja e shkollës nga Drejtori i saj për ta vizituar këtë projekt edhe pse ishin të njoftuar për këtë vizitë edhe Drejtori i Arsimit.
Sidoqoftë, ne bashkë me dy asambleistë të ardhshëm nga Polaci, znj. Liridona Koci dhe z. Gazmend Aliu si dhe kryetari i Rinisë Demokratike në Skenderaj z. Alban Berisha e vizituam këtë shkollë për të parë nga afër se ku do të mësojnë nxënësit tonë dhe ku do ta zhvillojnë veprimtarinë e tyre mësimdhënësit. Edhe pse realizimi i projektit ka mangësi, po ashtu shihet se ka nevojë për inventar të ri si tabela, karrige, tavolina etj. Por, në këtë periudhë shpresojmë që të kenë së pari shëndetin dhe pastaj të kenë suksese në mësime.
Ne kemi mbështetur çdo projekt për Skenderajn, pavarësisht nga kush kanë ardhur, sepse ne kemi obligim të punojmë për qytetarët tonë. Sigurisht që dinamika e punës sonë rritet me angazhimin e një politike të përbashkët për Skenderajn.
Me respekt,
- Advertisement -

MË TË FUNDIT