Megafoni përkthen gjuhët në kohë reale

Panasonic ka krijuar një megafon që përkthen fjalë apo fjali nga një gjuhë në tjetrën në kohë reale.

Pajisja do të testohet tek Aeroporti Ndërkombëtar Narita i Tokios. Ja si funksionon: personi do të flasë me megafonin (në gjuhën japoneze, për shembull), dhe pas disa sekondash mesazhi do të përkthehet në gjuhën angleze, kineze dhe koreane. Mesazhi do të jepet me zë të lartë që të dëgjohet nga të gjithë ato që nuk janë japonezë.

Panasonic vendosi të krijojë një pajisje të tillë pas përmbytjeve që ndodhën në vitin 2014, kur stafi i një aeroporti e kishte të vështirë të komunikonte me udhëtarët e huaj. /krokodili/

- Advertisement -

MË TË FUNDIT