Me uthull kundër diabetit

Uthulla mund të ndihmojë personat që vuajnë nga diabeti duke ulur nivelet e glukozës në gjak.

Edhe më parë uthulla ishte certifikuar si një përbërës shumë i rëndësishëm për të ngadalësuar përvetësimin e sheqerit në gjak pas vakteve. Tani një recetë e re nxjerr në dritë rëndësinë e saj kundër diabetit të tipit 2.

Sipas një studimi të universitetit të Seulit, uthulla mund të ulë sheqerin te pacientët me diabet. Veçanërisht efikase është uthulla e mollës, e cila është shumë e mirë për të ngadalësuar glukozën në gjak pas ngrënies së një vakti.

Megjithatë ekspertët paralajmërojnë se duhet bërë kujdes dhe të mos ekzagjerohet me të, pasi për shkak të aciditetit mund të krijojë probleme me gastritin.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT