Me mijëra japonez në rend për xhuma (Video)

Me mijëra qytetarë në Japoni sot falën namazin e xhumasë në xhaminë e “Bejtul Ahad” në Nagoja të Japonisë.

Edhe pse xhamia ka një kapacitet të madh për adhuruesit ajo gjatë premteve stërmbushet aq shumë sa që me qindra persona të tjerë presin jashtë rendin  tyre.

Ndryshe, xhamia “Bejtul Ahad” është një ndër xhamitë më të mëdha në Japoni që ka vend për 800 namaz-falës. Ajo ka edhe dhomë të pritjes, zyra dhe një bibliotekë. Xhamia ndodhet në rrugën kryesore të Nagojas, ku lidhen të gjitha mjetet e transportit urban.

Lojtës Videosh

- Advertisement -

MË TË FUNDIT