Të paktën 100 njerëz kanë vdekur dhe qindra të tjerë janë zhdukur në Gjermani, pas përmbytjeve katastrofike që kanë pushtuar vendin ditët e fundit.

Reshjet rekord të reshjeve në Evropën veri-perëndimore bënë që lumenjtë të dilnin nga shtrati, duke shkatërruar rajonin.

Belgjika gjithashtu ka raportuar të paktën 12 të vdekur, ndërsa Holanda, Luksemburgu dhe Zvicra janë prekur gjithashtu nga përmbytjet e vrullshme.

Në Gjermani, shtetet e Rhineland-Palatinate dhe North Rhine-Westphalia ishin më të goditurat.

Sipas liderëve politikë, kushtet ekstreme atmosferike janë shkaktuar nga ndryshimet klimatike.

Ekspertët thonë se ndryshimi i klimës pritet të rrisë fenomenet ekstreme të motit, por lidhja e një fenomeni të vetëm me ngrohjen globale është e ndërlikuar. /Ora News/