Mahnitëse: Fshatari vërejti një vrimë në shkëmbinj, por brenda saj ishte një botë e tërë (Foto)

Kjo shpellë shumë lehtë mund të fitojë epitetin e shpellës më të madhe në botë. Ky vend që u zbulua në vitin 1991, thuhet se mund të nxë një rrokaqiell 40-katësh brenda.

Shpella gjendet në parkun nacional të Vietnamit, Phon Nha-Ke Bang, 280 milje në jug të kryeqytetit Hanoi.

Fjala është për një tërësi të 150 shpellave të mëdha, një pjesë e të cilave nuk janë vizituar. Sipas matjeve laserike, ajo është e gjatë 200 metra dhe e gjerë 150 metra, transmeton Telegrafi.

Për të arritur në këtë shpellë ju duhet të zbrisni nga vetura juaj dhe të ecni 10 kilometra. Në kushtet normale kjo ecje ju merr gjashtë orë kohë.

Shpella quhet Son Goong që do të thotë ”shpella e lumë-malit”. Ajo është zbuluar rastësisht nga një fshatar më 1991. Ndërsa, për herë të parë u eksploruar më 2009 nga ekspertët britanikë.

Vizita deri këtu kushton afro 2300 dollarë. Me këtë çmim përfshihen pesë ditë kampimi brenda shpelle.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT