Luksemburgu e ndihmon Kosovën me 2 milionë euro, ja ku do të investohen

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e radhës ka shqyrtuar Projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes bilaterale ndërmjet Qeverisë së Kosovës dhe Qeverisë së Duatit të Madh të Luksenburgut.

Luksemburgu në kuadër të projektit zhvillimor, asistencë teknike në kontest të integrimit evropian do të jap 2 milionë euro.

Ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha, tha se marrëveshja e përgjithshme e Kosovës dhe Luksemburgut.

“Marrëveshja aktuale është nënshkruar me 7 mars dhe ka të bëjë më projektin e përbashkët zhvillimor dhe ka të bëjë më zbatimin e Marrëveshjes se Stabilizim Asociimit”.

“Ka për qëllim të fuqizoj administratën dhe fuqizimin e temave që kanë të bëjnë me integrimin evropian. Kontributi i Luksemburgut është 2 milion euro ndërsa kontributin Kosovës është 100 mijë euro”.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT