Lufta e radhës i Ilir latifit në UFC – data, kundërshtari dhe detajet

Ilir Latifit, luftëtari më i suksesshëm në prejardhje shqiptare në MMA, tashmë e ka të konfirmuar luftën e radhës dhe vazhdimin e karrierës së tij në UFC.

Latifi do të paraqitet në kafaz më 2 korrik të këtij viti në Hamburg dhe në rast se shënin fitore në këtë luftë, atëherë do të jetë në rrethin e ngushtë të pretendentëve të luftojë për titull bote në UFC, ëq od të ishte pa dyshim arrtija më e madhe në karrierën e tij.

Mirëpo, në këtë luftë e pret një punë shumë e vështirë. Kundërshtar i Latifit, i cili në skenën ndërkombtërae përfaqësohet me flamurin suedez, është braziliani Glover Teixeira.

Për nga rëndësia, kjo betejë është klasifikuar si e dyta më e rëndësishme e natës së dueleve, raporton Insporti.

Glover Teixeira gjendet i treti në kategorinë gjysmë të rëndë, ndërsa Latifi i katërti, nëse Ilir Latifi triumfon në këtë duel, atëherë askush nuk mund t’a mohoj të drejtën për të luftuar për titull në kategorinë gati të rëndë, madje as Dana White.

Teixeira në MMA ka një bilanc impresiv prej 27 fitoreve dhe 6 humbjeve, nga të cilat 16 fitore i ka me nokaut. Teixeira, si shumica e brazilianëve në MMA është specialist i jiu jitsus dhe preferon luftën nga afër me qëllim kapjen, ngufatjen ose rrëzimin e kundërshtarin me hedhje.

Ilir Latifi ndërkaq ka bilanc prej 14 fitoreve, 5 humbjeve dhe 1 barazimi në 20 luftëra në MMA. Latifi specialiteti e ka mundjen dhe ngjashëm me Teixeirën, preferon ngufatjen e kundërshtarin dhe punon shkëlqyeshëm kur është duke luftuar nga afër.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT