Libri suedez i viti 1949: Shqipëtarët, trashëgimtarë të arianëve!

Fotografinë që po e shihni është nga libri në suedisht i vitit 1949, i titulluar “Libri i njohurive”.

Në të është botuar një fotografi e një femre të bukur shqipëtare, ndërsa në legjendën e kësaj fotografie thuhet se shqipëtarët janë pasardhësit e arianëve të lashtë. Aty shpjegohet se si shqipëtarët ndahen në dy grupe: shqipëtarët më sy të kaltër dhe bionë që janë gegë të veriut e që banojnë në kodrina, për dallim nga toskët në jug që kanë flokë të zeza.

Në legjendën e fotografisë po ashtu thuhet se mes toskëve e gegëve ka antipati.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT