Liberland, vizitohet nga 100 shtetasit e tij të parë (FOTO LAJM)

Shtetin më i ri i krijuar në botëLiberland, është vizituar nga 100 banorët e tij të parë. Liberlandështë një shtet i vogël në mes të Kroacisë dhe Serbisë. Akoma aty nuk ka shtëpi e as ndërtesa, por kryetari Jedlicka u ka thënë njerëzve që duan të bëhen banorë të këtij shteti, të sjellin me vete ushqim, birra e tenda.

Liberland më 2 maj ka festuar dhe “Ditën e Lirisë”. Ndërkohë mësohet se deri më tani rreth 300 mijë njerëz nga mbarë botakanë aplikuar për shtetësi.

Sipas Kushtetutës së këtij vendi, çdo kush mund të aplikojë për shtetësi përveç nazistëve, komunistëve dhe personave që kanë të kaluar kriminale./albeu/

- Advertisement -

MË TË FUNDIT