Ky kosovar gënjeu keq shtetin zviceran për të marrë pension

Një kosovar sot 60 vjeç, në mars të vitit 1980 kishte ardhur në Zvicër ku kishte punuar si punëtor ndërtimtarie. Nga mesi i viteve `90 ai merr pension të invaliditetit. Dhe së bashku me mjetet e kompensimit për familjen, gruan dhe tre fëmijët, ai ka marrë nga 4450 franga në muaj, shkruan “Bote.ch”.

Por në kuadrin e përtëritjes së lejes së përhershme të qëndrimit në zyrën civile në Lachen (kantoni Schwyz) ai ka bërë deklarime kontradiktore në lidhje me vendbanimin e së shoqes. Pastaj Zyra për Migracion e ka shqyrtuar nëse leja e qëndrimit të përhershëm e saj duhej të trajtohej si e anuluar si rezultat i kalimit të tij për të jetuar në Kosovë, transmeton albinfo.ch. Për pasojë, në janar të vitit 2015 Zyra për Migracion ka marrë vendim për dëbimin e tij nga Zvicra.

Ndërkaq, kosovari e ka ndjekur më tutje rastin duke bërë ankesë në shkallën më të lartë të gjyqësisë zvicerane, në Gjykatën Federale. Por, në përfundim, gjykata në fjalë i ka dhënë të drejtë zyrës për migracion kështu që personi në fjalë duhet përfundimisht ta lëshojë Zvicrën.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT