Ky është numri i refugjatëve të larguar nga Ukraina prejse ka filluar lufta

Afër 680.000 njerëz janë larguar nga Ukraina që nga nisja e pushtimit rus më 24 shkurt, ka njoftuar Agjencia e Kombeve të Bashkuara për Refugjatët (UNHCR).

Shefi i UNHCR’së, Filippo Grandi tha se, numri i atyre që po lënë Ukrainën po rritet me shpejtësi.

Sipas UNHCR’së më shumë se katër milionë refugjatë ukrainas mund të kenë nevojë për ndihmë dhe mbrojtje në vendet fqinje.
“Mund të përballemi me krizën më të madhe të refugjatëve në Europë në këtë shekull”, tha Grandi.

Më shumë se gjysma e atyre që kanë ikur nga Ukraina janë vendosur në Poloni.

Shumica e atyre që kanë mbërritur në këtë vend janë gra dhe fëmijë nga të gjitha pjesët e Ukrainës.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT