Ky është flamuri i ri dhe himni i ri i Kosovës

  Ditëve të fundit Kosova ka ndërruar shumë në imazhin e saj. Përpos flamurit që në vend të hartës tani është publikuar autobusi që simbolizon ikjen e kosovarëve ndërkaq  sot u publikua edhe himni i ri i Kosovës. Kështu  ikja e kosovarëve drejt Perëndimit nuk ka të ndaluar, vazhdon ironizomi i qytetarëve shqiptarë me shtetin dhe simbolet e Kosovës. Dje u publikua “flamuri” i ri ku në vend të hartës së Kosovës gjendet autobusi, autobusi gjendet sërish në qendër të vëmendjes së autorit të “himnit” të ri kombëtar.

  Taulant Ajvazi në redaksinë e Telegrafit ka dërguar “propozimin” e tij të ri për tekstin e himnit, të cilin mund ta lexoni më poshtë. /Telegrafi/

  Himni Kosovës

  Rreth autobusit të përbashkuar,
  Me një pikëllim me një trishtim,
  Të gjithë atje duke u tubuar,
  Ta marrim rrugën për migrim.

  Prej Kosovës veç ai largohet,
  Që i ka ardh shpirti te huna,
  Se këtu mirë ma nuk po bohet,
  Zot i madh ti neve runa.

  Në dorë çantat do t’i kemi,
  Të ikim krejt ditë për ditë,
  Ma këtu nuk mund të kthehemi
  Se edhe shpijat i kemi shitë

  Se u mbush plot Hungaria,
  Gjermania e krejt Evropa,
  Kosovë të iki krejt rinia
  Si doket të kanë ngjitur rrota