Kushtetuesja rrëzon kërkesën për vendosjen e kuotës gjinore në qeveri

Gjykata Kushtetuese e ka rrëzuar kërkesën e grave për vendosjen e kuotës gjinore edhe në Qeveri. Në vendimin e saj Kushtetuesja thotë se një vendim pro kësaj kuote gjinore do të ishte në kundërshtim me të drejtat dhe liritë e njeriut të përcaktuar në Kapitujt II dhe III të Kushtetutës.
“Amandamenti i propozuar pakëson të drejtat dhe lritë e njeriut të përcaktuara në Kapitulin II dhe në Kapitullin III të Kushtetutës, si dhe shkronjën e frymën e saj, siç përcaktohet në praktikën gjyqësore të Gjykatës”, thuhet në vendim.
- Advertisement -

MË TË FUNDIT