Kurti: Po fillojmë sonte zbatimin e reciprocitetit me Serbinë

Kryeministri në detyrë, Albin Kurti, në një konferencë për media ka thënë se po marrin vendim për masë të reciprocitetit për produktet me Serbinë.

“Qeveria ndodhet në një mbledhje ku po marrim një vendim tejet të rëndësishëm për vazhidmin gradual të reciprocitetit. Në marrëdhëniet me Serbinë emërtimet në dokumentim duhet të jenë në përputhje me Kushtetutën e Kosovës. Së pari certifikatat fitosanitare për produktet ushimore e joduhqimore dhe së dyti certifikatata veterinare. Këtë vendim që po e marrim sonte detyrohen ta zbatojnë policia, dogana, agjencia e ushqimit e evterinarisë e institucionet tjera”.

Kurti do të hyjë në fuqi sot para mesnatës dhe do të mbetet deri më 15 qershor kur do të bëhet një vlerësim se si ka ecur vendimi sa i përket implementimit, thotë Kurti.

Më herët taksa ishte hequr vetëm për produkte të lëndës së parë që vijnë nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina.

Kurti tha se masa e reciprocitetit është në vijë me marrëveshjen e CEFTA’s dhe praktikat tregtare europiane.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT