Kurti nga Prekazi: Përkulemi dhe nderojmë ata që u sakrifikuan e u flijuan për liri, pavarësi dhe për bashkim

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti me rastin e 28 nëntorit ka bërë vizitë në kompleksin Memorial në Prekaz.

Kurti tha se kjo është një datë e rëndësishme që lidhet me ngjarjet më të rëndësishme të historisë shqiptare.

“Është një datë themelore e identitetit kombëtar shqiptar, që lidhet me ngjarjet më të rëndësishme historike tonë, prej Skenderbeut në Krujë, te Ismail Qemali në Vlorë, te Adem Jashari në Prekaz, padyshim që është një ditë që na mbush më gëzim dhe krenari por edhe me përgjegjësi, detyrat para nesh për të ngritur mirëqenien e shqiptarëve dhe qytetarëve tanë, për të zhvilluar vendin tonë”.

“Për të shtuar demokracinë në republikën tonë, janë më të rëndësishme se kurr më parë, ne do të bëjmë gjithçka që mundemi të jemi në nivel të kësaj detyre, e vazhdon në paqe punën dhe luftën e madhe të atyre që e bënë në kohëra shumë të vështira se kjo e jona, përkulemi dhe nderojmë ata që sakrifikojmë dhe u flijuan për liri, pavarësi dhe për bashkim”.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT