Kujdesi për fëmijët dhe punët e shtëpisë janë ato çka u shkaktojnë grave më së shpeshti sulme në zemër

Gratë të cilat i ekspozohen një ambienti detyrimisht me përkujdes të fëmijëve dhe punë të shtëpisë, janë më të rrezikuara të vdesin prej sulmeve në zemër, sesa burrat.
Deri më tani ka qenë e vështirë të zbulohet nësë faktorët që shkaktojnë sëmundje të zemrës tek gratë janë biologjikë apo burojnë nga stili i jetesës. Tani, studimet psikologjike dhe sociologjike kanë dëshmuar se punët e shtëpisë dhe kujdesi për fëmijët shkaktojnë tek gratë më shumë probleme të zemrës sesa faktorët biologjik.
Në të gjithë botën, sulmet e zemrës vrasin burrat dhe gratë në masë të madhe. Mjekët e kanë vëzhguar prej kohësh se si Sindroma Akute Koronare, një term që përfshin çrregullimet e zemrës dhe sulmet e zemrës që prek gratë më tepër, është  vështirë e shërueshme dhe me rrezik të shtuar drejt vdekjes
Studimet gjithashtu tregojnë se njerëzit që i kushtojnë shumë kohë punëve të shtëpisë, janë shumë më të prirur për sulme të zemrës, shkaku i stresit, se sa ata të cilët kanë të ardhura shumë të ulëta.
Këto përfundime mund të shërbejnë si arsye më tepër për të kërkuar barazi në ndarjen e punëve të shtëpisë dhe kujdesin e fëmijëve.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT