Kryeprokurori ka disa fjalë për veteranët e rremë të UÇK’së

Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, ka thënë se Prokuroria do të kërkojë përgjegjësi penale për manipuluesit eventualë të listave të veteranëve të luftës.


Në bazë të të dhënave të fundit të Agjencisë së Statistikave, thuhet se numri i përfituesve nga skema e pensioneve për veteranët e luftës, duke u bazuar në gjendjen e muajit dhjetor të vitit të kaluar, ishte 36 mijë e 32. Prej tyre 34 mijë e 529 veteranë të UÇK-së, ndërsa 1503 familje të veteranëve

Aleksandër Lumezi, kryeprokuror i Kosovës, ka konfirmuar për gazetën “Zëri” se Prokuroria është duke e hetuar procesin e krijimit të listës së veteranëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK) e ku, sipas tij, nëse vërehen shkelje manipuluesit do të përgjigjën para drejtësisë.

Kryeprokurori Lumezi nuk ka të dhëna për numrin e qytetarëve që tashmë janë në listën e veteranëve, mirëpo në bazë të të dhënave të fundit të Agjencisë së Statistikave, thuhet se numri i përfituesve nga skema e pensioneve për veteranët e luftës, duke u bazuar në gjendjen e muajit dhjetor të vitit të kaluar, ishte 36 mijë e 32. Prej tyre 34 mijë e 529 veteranë të UÇK-së, ndërsa 1503 familje të veteranëve.

Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, ka bërë të ditur ecurinë e procesit të hetimit të veteranëve, shkruan gezetaexpress.

“Nuk e di sa është numri i personave të dyshuar, sepse ne jemi akoma në fazën e grumbullimit të informatave. Jemi duke i shqyrtuar këto dosje dhe madje në bazë të shqyrtimit të dosjeve dhe deklaratave të dëshmitarëve të dhomave të tjera prokurori vendos çka më tutje me këto raste të veteranëve”, ka bërë të ditur kryeprokurori Lumezi.

Ai më tutje ka thënë se Prokuroria momentalisht nuk ka ende shifra të sakta pasi që është në proces të hetimit.