Kryeministri i Malit të Zi: Kurrë nuk do ta pranoja pavarësinë e Kosovës, por tash gjithçka ka përfunduar

Kryeministri i Malit të Zi, Zdravko Krivokapiq, ka deklaruar se sikur ai të kishte qenë në krye të qeverisë malazeze në vitin 2008, shteti i tij kurrë nuk do ta kishte njohur pavarësinë e Kosovës.

Kreu i qeverisë së Malit të Zi në një intervistë për gazetën serbe “Blic” ka thënë çështja e Kosovës, për një pjesë të banorëve të këtij shteti, është çështje emotive dhe se ata mendojnë se ajo është pjesë e patjetërsueshme e Serbisë.

“Kjo pjesë e njerëzve tanë do të mendojnë ashtu, pa marrë parasysh çfarë do të jetë në fund marrëveshja ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës. Nëse do të kisha qenë unë kryeministri i Malit të Zi, në kohën kur Mali i Zi ende nuk e kishte njohur Kosovën, kurrë nuk do të isha pajtuar që ajo të ndodhte. Por gjithçka ka përfunduar para se të vij unë në qeveri edhe para kësaj qeverie”, ka thënë Krivokapiq, përcjell Telegrafi.

Ai gjithashtu thotë se nëse ata do të merrnin vendimin për tërheqjen e njohjes së pavarësisë së Kosovës, Qeveria do të binte në seancën e parë parlamentare.

“DPS do të bënte gjithçka për të formuar qeverinë dhe për të marrë të njëjtin vendim për Kosovën përsëri. Gjithçka tjetër është një imagjinatë e bazuar në dëshira”, tha Krivokapiq.

Në qeverinë e Malit të Zi që u formua në dhjetor të vitit që shkoi, shqiptari Dritan Abazoviq është zëvendëskryeministër, pasi me Lëvizjen e tij qytetare URA mbështeti formimin e Qeverisë me në krye Krivokapiqin.

Kosova shpalli pavarësinë e saj më 17 shkurt 2008, kurse Mali i Zi e njohu Kosovën shtet më 9 tetor 2008.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT