Kritikë 2 mijë faqëshe në 400 vjetorin e veprës “Don Kishoti”

Iniciator i këtij publikimi është Real Academia Espanola, e cila thotë se kjo kritikë përmban gati secilën faqe të “Don Kishotit” të analizuar në konteste sociologjike, psikologjike por edhe letrare e njerëzore.

400 vjetori i veprës legjendare “Don Kishoti” nga Servantes Saavedra në Spanjë po festohet në një mënyrë shumë të vecantë.

Kritikët dhe letrarët më seriozë spanjollë janë bashkuar në një librër i cili sjellë kontekstet e ndryshme të kësaj vepre, në 1345 faqe të cilat thellohen në analizë mbi veprën e ndarë në dy pjesë.

Sipas kritikëve, libri ka një filologji interesante dhe do të jetë aktiv edhe në shumë shekuj të tjerë.

Iniciator i këtij publikimi është Real Academia Espanola, e cila thotë se kjo kritikë përmban gati secilën faqe të “Don Kishotit” të analizuar në konteste sociologjike, psikologjike por edhe letrare e njerëzore. /kultplus/

- Advertisement -

MË TË FUNDIT