RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 27: Majlinda Kelmendi of Kosovo celebrates the victory and gold medal in the -52 kg category during the World Judo Championships at Maracanazinho gymnasium on August 27, 2013 in Rio de Janeiro, Brazil.(Photo by Buda Mendes/Getty Images)

Judo Inside ka publikuar një artikull përmes së cilës tregon për artin e triumfit në finale, gjë të cilën Kosova e ka perfeksionuar në këto dhjetë vitet e fundit.

Madje Kosova ka lënë prapa vendin e origjinës së xhudos, Japoninë, transmeton Koha.net.

“Japonia ka fituar 65 për qind të të gjitha finaleve, që është e dyta më e larta pas Kosovës. Për dhjetë vite Kosova ka fituar 69 për qind të finaleve dhe më 2009 ishte hera e parë kur Majlinda Kelmendi fitoi për të parën herë titujt e Evropës dhe Botës për juniorë”, thuhet në shkrimin e Judo Inside.

Republika çeke dhe Kuba kanë nga 50 për qind, të pasuara nga Gjeorgjia, Kora me 55 për qind. Franca ka fituar 54 për qind të finaleve.

Derisa Rusia, Brazili e Holanda kanë fituar vetëm 50 për qind të tyre.