Korea e Jugut fiton Darpa Robotic Challenges

Darpa Robotics Challenges ka nxjerr si fitues ekipin e koreanëve të Jugut.

Çmimin prej 2 milion dollarësh nga Departamenti Amerikan i Mbrojtjes së njësisë kërkimore DARPA, arritën ta rrëmbejnë Koreanët e Jugut.

Konkursi ka pas të bëj me një betejë të robotëve si cili nga ta do të arrinë të kryen një ser detyrash në kushte të ngjashme katastrofike si në ato të katastrofës bërthamore në Fukushima më 2011.

Detyrat e robotëve kanë qenë: ngasjen e një makine, ecjen me disa hapa, të vepruarit në mënyrë autonome në situate të tilla etj.

Korea e Jugut arriti të mund 22 konkurrentët e tjerë, dhe të shpallet fitues i çmimit prej 2 milion dollarësh.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT