Konsumimi i vitaminës B forconë shikimin

Konsumimi i sasive të arta të vitaminave B mund të ulë gjasat e prekjes nga degjenerimi makular, tregojnë shkencëtarët.

Studimet kanë treguar se vitamina B6, vitamina B12 dhe acidi folik ulin nivelin e homocisteinës në gjak, që është një faktor që ndikon në paraqitjen e degjenerimit makular. Megjithatë studimet kanë vërejtur se këto vitamina ulin paraqitjen e kësaj sëmundje të syrit vetëm te femrat. Degjenerimi makular si sëmundje paraqitjet më së shpeshti te personat e moshuar dhe rezulton me humbjen e shikimit në qendër të fushës vizive, për shkak të dëmtimit të retinës.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT