Konsumimi i frutave iu bën të keni më shumë uri

Është një mesazh i rrënjosur në mendjet tona, ku dieta jonë duhet të përfshijë 5 racione frutash dhe 1 racion perime në ditë.

Versioni i artë është konsideruar jetik për t’na ndihmuar që të kemi një jetesë të shëndetshme, ndërkohë të konsumosh fruta është zakonisht mënyra ideale për të humbur disa kile.

Por një studim i ri është zbuluar, ku këshillohet të mos konsumohen fruta për rënien në peshë pasi iu shtohet oreksi.

Një grup shkencëtarësh në Universitetin e Kalifornisë Jugore deklaruan se sheqeri në fruta, mjaltë dhe në pijet e gazuara i jep njerëzve ndjenjën për të qenë më të uritur, dhe shkakton dëshirën për të ngrënë ushqime shumë të shijshme.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT