Konkurs letrar për Sofrën Poetike “Ymer Elshani”

Ymer Elshani- një emër i njohur jo vetëm në Drenas dhe Drenicë por edhe më gjerë. Pothuajse çdo shqiptar ka dëgjuar për poetin e njohur për fëmijë, Ymer Elshani.
Lufta e Kosovës mori shumë viktima dhe la shumë pasoja për popullin kosovar, nga viktimat e shumta të kësaj lufte është edhe familja Elshani. Poeti i dashur dhe i njohur në trojet shqiptar, i cili la gjurmë të mëdha në letërsinë shqipe, Ymer Elshani, ishe cak i forcave paramilitare serbe të cilët e ekzekutuan atë së bashku me katër bijtë, nënë, gruan dhe kunatën. Ndonëse ekzekutimi i tij dhe familjes Elshani nuk i kënaqi forcat paramilitare serbe, ata shkuan deri në nivelin shtazarak duke i hedhur kufomat në bunar.
Për të kujtuar jetën dhe veprën e Ymer Elshanit, komuna e Drenasit organizon konkursin tradicional letrar Sofra Poetike “Ymer Elshani”.
Sofra Poetike “Ymer Elshani” mbahet më 16.04.2015 në Sallën e Kuvendit Komunal në Drenas, duke filluar nga ora 11-te. Po atë ditë do të shpallen tri çmimet më të mira në poezi.
Vendi i parë do të shpërblehet me 200 euro
Vendi i dytë do të shpërblehet me 150 euro
Vendi i tret do të shpërblehet me 100 euro   /drenicapress/
- Advertisement -

MË TË FUNDIT