Shumë qytetarë nga Kosova kanë marr rrugën drejt bregdetit të Shqipërisë, për t’i kaluar ditët e nxehta me temperatura shumë të larta.

Edhe në këto orë të hershme të mëngjesit, fluksi i qytetarëve në pikën kufitare në Vërmicë është shumë i madhë.

Sipas Qendrës Kombëtare për Menaxhim Kufitar, kolona e veturave në dalje të pikës kufitare në Vërmicë është 130-150 metra, dhe pritjet janë 10 deri në 15 minuta.

Situatë më e qetë paraqitet në pikat tjera kufitare.