Klitschko i frikësuar nga përdorimi i armëve kimike

Kryetari i bashkisë së Kievit, Vitali Klitschko, tha se është i shqetësuar për mundësinë e përdorimit të armëve kimike ose biologjike nga Rusia në Ukrainë.

“Po, sigurisht, ne jemi të shqetësuar. Po, sigurisht, ata mund të përdorin, tani, që nga fillimi, Putini tha se është vetëm luftë kundër forcave ushtarake,” tha Klitschko.

“Tani për tani, ne shohim mijëra civilë dhe gjithashtu fëmijë të vdesin”, tha ai. “Kjo luftë (është) kundër të gjithë popullsisë ukrainase. Kjo është sfidë për të gjithë luftën.”

Ndërsa ShBA deri më tani nuk ka paraqitur asnjë provë se Rusia ka në plan të përdorë armë kimike në Ukrainë, Shtëpia e Bardhë ka paralajmëruar se armët mund të përdoren në konflikt.

Të premten, presidenti Joe Biden tha për CNN se Rusia do të paguajë një “çmim të rëndë” nëse ata përdorin armë kimike në Ukrainë, një paralajmërim që erdhi pasi ai njoftoi lëvizje të mëtejshme ekonomike kundër Rusisë.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT