Mimoza Morina është duke kërkuar edhe një mandat si asambleiste në qytetin gjerman Wolfenbuttel.

Ajo garon në zgjedhjet lokale që do të mbahen atje, si kandidate e partisë së Unionin Kristian Demorkat (CDU).

Morina është specialiste bankare dhe në zgjedhjet e reja kërkon edhe një herë besimin për një vend në asamble.