Kjo është karta grafike më e fuqishme në planet

Ka mbërritur më në fund AMD Radeon Pro Duo. Dita e marte shënoi formalizimin e kartës grafike të shumë pritur e cila për momentin është më e fuqishmja në planet.

Me një çmim prej 1,500 dollarësh, karta grafike më e shtrenjtë shitur ndonjëherë për konsumatorët, AMD Radeon Pro Duo premton performancë 150 % më të lartë sesa karta grafike më e mirë e Nvidia, GeForce Titan X.

worlds_fastest_graphics_card_page_14-100657875-large

Megjithatë mbretërimi i saj mund të jetë i shkurtër. Nvidia po përgatit një përbindësh të vërtetë, një kartë grafike bazuar në arkitekturën Pascal i cili bart 15 miliard tranzistorë. Nga ana tjetër AMD përfitoi të ndante disa statistika të performancës së Nvidia Titan X, AMD Radeon Pro Duo dhe Radeon R9 295×2 të cila tmund ti gjeni në grafikun më lart.

Radeon Pro Duo është kartë grafike me ftohje të lëngshme dhe ndërtuar nga dy karta Radeon R9. Bart memorje HBM e cila është më e shpejtë sesa GDDR5 me një ram total prej 8GB. Frekuenca e bërthamave grafike mendohet të arrijë në 1 Ghz. (PCWorld Albanian)

- Advertisement -

MË TË FUNDIT