KIZ: Votime familjare, fotografime të votës e parregullsi të tjera (Video)

Albulena Nrecaj nga Koalicioni për Integritet Zgjedhor (KIZ), që po monitoron procesin zgjedhor në Drenas, tha se deri në orën 12:00 kanë dalë në votime 12 për qind e votuesve, por janë regjistruar edhe parregullsi.

Sias Nrecajt janë regjistruar 38 raste të votimeve familjare, asistence, fotografime të votës, nxjerrja e listës së votuesve jashtë qendrave të votimit, mungesë e fletëvotimit për persona të verbër.

“Ka pasur mungesë të komisionerëve. Gjithashtu është regjistruar publikim te votës – fotografimi në pesë raste. Në fshatin Sankofc kryesuesi e ka nxjerr jashtë listën e votimit. Në Koreticë në orën 12:30 s’ka pas komisionerë dhe kutia ë vendvotimit ka qenë e vetme në sallë. Në Gradicë është mbyllë vendvotimi Nr.2, për shkak se nuk ka komisionerë”, ka thënë Nrecaj. /Telegrafi/

- Advertisement -

MË TË FUNDIT