“Këto janë dy kushtet që duhet plotësuar për anëtarësimin e Kosovës në NATO”

Ekspert i sigurisë, Lulzim Peci ka për anëtarësimin e përshpejtuar të Kosovës në NATO duhet të plotësohen dy kushte.

E para sipas drejtorit të KIPRED-it, mençuria e Qeverise dhe politikës së Kosovës për të prodhuar stabilitet dhe siguri të brendshme për gjithë qytetaret e saj, si dhe duke u bërë faktor i paqes dhe sigurisë rajonale, përfshirë këtu edhe projektet strategjike të diversifikimit të energjisë.

Kurse, e dyta sipas tij është budallakia eventuale e Serbisë për të destabilizuar rajonin me vepra, duke rrezikuar fillimin e konflikteve të reja të armatosura.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT