Këto janë 5 shenjat që tregojnë se jeni gati të pësoni infarkt

Me shume se 1 milion amerikan pësojnë sulme ne zemër çdo vit. Yndyrat, kalciumi, proteinat dhe qelizat inflamatore ndërtohen brenda arterieve për të formuar trombe të madhësive të ndryshme.

Depozitat e trombeve janë të forta në pjesën e jashtme dhe të buta ne pjesën e brendshme. Kur trombi eshte i forte, pjesa e jashtme plasaritet (plasja e trombit), trombocitet (grimcat në formë disku në gjak që ndihmojnë koagulimin) afrohen ne zone, dhe gjaku kuagullon rreth trombit.

Nëse një tromb i gjakut bllokon totalisht arterien, muskujt e zemrës bëhen “të uritur” për oksigjen.

Brenda një kohe të shkurtër ndodh vdekja e qelizave të muskujve të zemrës, duke shkaktuar dëme të përhershme.

Por, ka edhe faktorë të tjerë që shkaktojnë ndaljen e te rrahurave te zemrës dhe më shpesh janë: pirja e duhanit, obesiteti, nivele të larta të kolesterolit dhe zakone jo të shëndetshme jetese. Një studim i fundit ka zbuluar se meshkujt janë më të prekshëm nga sulmet në zemër se sa gratë.

5 sinjalet qe dergon trupi nje muaj para sulmit ne zemer jane:

Dhimbje gjoksi

Dhimbje shpine

Dhimbje në krahun e majtë

Veshtiresi ne frymemarrje

Lodhje.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT