Këta janë 10 njerëzit më të zgjuar të historisë së njerëzimit

Edhe pse duket si diçka e pamundur të përllogarisësh nivelin e inteligjencës për njerëz të cilët kanë jetuar qindra vite më parë, Libb Thims. Një inxhinier elektrokimik bën një gjë të tillë të mundur.

Në renditjen e tij, Thims i referohet metodologjisë “Cox”, që parashikon IQ (koeficientin e inteligjencës) mbi bazën e asaj që njerëzit arrijnë në çdo 10 vite. Mbi këtë bazë ai ka renditur njerëzit më të zgjuar që ka njohur historia. Sigurisht që kjo listë ka subjektivitet të lartë.

Rasti William Sidis

Frymëzuesi i filmit “Good Will Hunting”, ishte një fëmijë i talentuar amerikan. Që dy vjeç Sidis lexonte gazetën “New York Times” dhe shkruante në makinë shkrimi në anglisht dhe frëngjisht.

Ai u pranua në Harvard që 9 vjeç, por universiteti nuk e lejoi të ndiqte leksione për shkak të “pamaturisë emocionale”. Ai shkoi në Tufts, ndërsa Harvard e pranoi kur mbushi 11 vjeç.

Gazetarët e ndiqnin kudo dhe ai u bë njeri i tërhequr nga bota duke lëvizur nga një qytet në tjetrin me emra të ndryshëm për të mos qenë në qendër të vëmendjes. Ai vdiq në moshën 46-vjeçare nga një goditje në tru.

1-johann-goethe

1. Johann Goethe

2-albert-einstein

2. Albert Einstein

3. Leonardo da Vinci

4. Isaac Newton

5. James Maxwell

6. Rudolf Clausius

7. Nicolaus Copernicus

8. Gottfried Leibniz

9. William Sidis

10-thomas-young

10. Thomas Young

- Advertisement -

MË TË FUNDIT