Kështu do të duket parku, te muri i ri i Mitrovicës (Foto)

Heqja e barrikadave te ura mbi lumin Ibër në Mitrovicë u arrit përmes një kompromisi mes Prishtinës dhe Beogradit në negociatat e Brukselit, që aty të ndërtohet një park në të dy pjesët e qytetit.

Por, serbët janë përkujdesur që projekti i parkut në të jetë një barrikadë, shkruan gazetametro.net

Ata kanë vendosur një mur në projekt, fare pranë urës, i cili do të pengojë lëvizjen e automjeteve nga jugu për në veri. Aty do të mund të lëvizin vetëm këmbësorët.