Katër gjyqtarë nga Kosova përfshihen në listën e FIFA-s, aty ndodhet edhe një femër (FOTO)

Nga edicioni 2017/18, arbitrat e Kosovës pritet të përfshihen në listat e FIFA-s për të drejtuar ndeshjet e futbollit në garat evropiane, shkruan sot Koha Ditore.

FIFA ia ka konfirmuar Federatës së Futbollit të Kosovës (FFK) se katër arbitra nga Kosova janë përfshirë në listat për t’iu nënshtruar testimeve dhe për të ndjekur seminaret, në mënyrë që të jenë të gatshëm për edicionin e ardhshëm.

Arbitrat Genc Nuza, Bujar Selimaj, Fatlum Berisha e Lumturie Muhadri priten të jenë arbitrat e parë ndërkombëtarë nga Kosova, pas luftës. Ata do të marrin gradën fillestare, nëse kalojnë testet.

Në fakt, FFK-ja kohë më parë ka dërguar në FIFA një listë me emrat e arbitrave që plotësojnë kriteret për të ndarë drejtësinë në arenën ndërkombëtare, por vetëm katër prej tyre janë përzgjedhur.

15134570_10154659026982808_5455188205022475015_n

- Advertisement -

MË TË FUNDIT